Проекти
 
 
  Асоциация на домоуправителите спестява средства при ремонт на сгради
 

Националната асоциация на домоуправителите в Република България ще спестява на своите членове до 20% от разходите при ремонт на сградите, обявиха днес от сдружението. 30 сгради в столицата до момента членуват в асоциацията. Организацията е отворена не само към професионалните домоуправители, а и към всички, които имат имоти в жилищни кооперации или блокове.

 Повече от 70% от жилищните кооперации у нас се нуждаят от ремонт. Законът за етажната собственост помага на домоуправителите да поемат инициативата и да организират хората за финансирането на такива мероприятия.

 Според кмета на район Оборище - Пенка Арменкова, хората срещат много бюрократични трудности, когато търсят начини да финансират ремонтните работи на блока си, затова тя решава да работи с Асоциацията на домоуправителите. Там са й предложили юридическа, консултантска и финансова помощ.

 В момента сдружението не събира членски внос за участие. Първата услуга, която може да ползвате безплатно, е разяснения и правна помощ в отношенията на гражданите с комуналните фирми и при прилагането на Закона за управление на етажната собственост.

 Някои кооперации в централната градска част на София вече са изцяло обновени, с подкрепата на сдружението. Отстъпките от 20 на сто от цените за различни ремонти в сградата, които обещават от асоциацията, се постигат чрез преговори с фирмите, които извършват подобни услуги.

TV7

 


обратно в новини
 
     
 
 

 гр.София, Тел: 02/ 944 13 04  info@nadrb.eu

 
   
 
Copyright © 2009 НАДРБ